top of page
daanachterberg-groot.jpg

DAAN ACHTERBERG

In 2012 begon Daan met zijn studie Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Naast zijn opleiding was hij veel bezig met theater en musical; in 2015 speelde hij mee in de nieuwe geschreven musical Pay It Forward van FanWork Musicals. Van het creatieve team kreeg hij de ruimte om zijn vaardigheden als arrangeur en repetitor toe te passen, en voor hij het wist stond hij met zijn mede-castleden zijn eigen koorarrangementen in te studeren.

Hierdoor rolde hij het vak van repetitor in, en was Daan van 2016 tot 2017 werkzaam bij de producties van Talent Entertainment. Het laatste jaar kreeg hij ook het live-orkest onder zijn hoede. Na dit avontuur besloot Daan zelf het podium op te gaan, en studeerde hij een jaar Muziektheater aan Codarts Rotterdam. Ondertussen werd hij gevraagd als dirigent bij 13 De Musical, de nieuwe productie van FanWork. Hiermee toerde hij eind 2017 door de randstad.

Vanaf 2018 is Daan zich meer gaan richten op het lesgeven, alsmede het studententheater. Ook volgde hij bij DOX Utrecht ateliers, om zichzelf als speler en maker verder te ontwikkelen. In 2019 bracht hij met Virgiel Theater de productie Urinetown op de planken, en begonnen de voorbereidingen voor een aantal nieuwe producties.

In 2021 is Daan zichzelf verder gaan ontwikkelen als pianist, en bracht hij als musicerend dirigent Romeo en Julia op de planken bij Virgiel Theater, en Spring Awakening bij MAE Stage Productions. I.v.m. Covid-19 is van beide voorstellingen een stream-opname gemaakt.

Verder speelt hij al een aantal jaar in klezmer- & balkanband Játszani als klarinettist, is hij betrokken als muzikant bij vocal group Twelve en staat hij voor de klas. 

bottom of page