top of page
  • Foto van schrijverStichting MAE

CULEMBORGSE SCHRIJVER JOHAN VERWEIJ ADVISEUR VOOR BARE

Bijgewerkt op: 25 jan.

Hoewel actueel en herkenbaar, kunnen de thema’s uit de musical Bare: A Pop Opera als zware kost worden beschouwd. Dit biedt voor de cast een mooie uitdaging, waarin zij worden begeleid door het artistieke team en vanaf heden ook door ervaringsdeskundige Johan Verweij.


Johan Verweij is schrijver en groeide op in een dorp in de Biblebelt als homoseksueel. Over zijn ervaringen schreef hij twee boeken: Breekbaar Roze en Het Roze Schaap.


Al vanaf zijn jeugd worstelde Johan met zijn homoseksuele gevoelens en het standpunt van de kerk hierover. Begin twintig besloot Johan dat dit geen manier van leven is. Na zijn verhuizing naar de grote stad besloot hij zijn eigen weg te gaan en zijn ware ik te omarmen. Nu zet Johan zijn ervaringen in om andere (jonge) lhbtqia+’er binnen kerkgemeenschappen te helpen, adviseren en begeleiden.


Johan zal rondom de productie Bare: A Pop Opera zichtbaar zijn als adviseur. Zo woonde hij al een repetitie bij om zijn ervaringen met de cast te delen, vragen te beantwoorden en een gesprek op gang te brengen over liefde, geloof, identiteit en kwetsbaarheid. Tevens zal Johan eregast zijn tijdens de première van Bare: A Pop Opera in het weekend van 3 en 4 juni in de Gelderlandfabriek te Culemborg.


76 weergaven
bottom of page