top of page

RUUD VAN OVERDIJK

In 2010 is Ruud cum laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, afdeling Muziektheater. Daarnaast kreeg hij les van o.a. Pia Douwes, Edward Hoepelman, Terry King, Willem Nijholt, Ingrid Zeegers, Marjolijn Touw en Angela Schijf.

 

Daarna werd hij bekend in Nederland door mee te doen aan het live televisieprogramma Op zoek naar Zorro waar hij de finale behaalde.

Zijn 10 jarige theaterervaring begon in Nederland met onder andere Britt in We Will Rock You (Stage Entertainment), Cover Ramon en Zorro in Zorro (Stage Entertainment), Jezus in Jesus Christ Superstar (Project JCS), Roger Davis in de productie RENT (M-lab, Delamar Theaterproducties) en daarna begon zijn avontuur in het buitenland met een Duitstalige RENT tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat beviel zo goed dat hij nu vooral daar werkzaam is.

In Duitsland was hij onder andere te zien in Bernstein’s Mass (Rock singer 1, Musiktheater im Revier), Berger in Hair (Volkstheater Rostock), 2x Judas in Jesus Christ Superstar (Musiktheater im Revier en Theater Lüneberg), Man 1 in Songs for a New World (Theater Lüneburg) en 3x Frederick Trumper in Chess (Theater Regensburg, Landestheater Linz en Staatstheater Oldenburg).

Als solist was hij onder andere te zien in Symphonic Queen en Beatles in Concert (Theater Nordhausen LOH Orchester) , RENT in Concert (Delamar Theater), 21 on Air en Madame Jeanette (RTL Live Entertainment, Studio 21 Hilversum), en verschillende coverbands als leadzanger.

Op dit moment is hij te zien als Frederick Trumper in Chess in Staatstheater Oldenburg en richt zich erop verder te ontwikkelen als regisseur. Ook geeft hij regelmatig masterclasses in liedinterpretatie en zang in Nederland en Duitsland.

bottom of page