top of page

DOGFIGHT

Stichting MAE brengt op 10 en 11 februari 2024 de musical Dogfight naar theater 't Zonnehuis in Amsterdam. Let opDit is een Engelstalige productie!

De muziek van Dogfight is geschreven door Benj Pasek en Justin Paul, die later bekend werden door hun werk aan musicals zoals Dear Evan Hansen en The Greatest Showman. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1991, geregisseerd door Nancy Savoca. De musical ontving veel lof van critici en publiek en werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een Lucille Lortel Award voor Outstanding Musical.

Dogfight werd voor het eerst opgevoerd Off-Broadway in 2012 in het Second Stage Theatre in New York City. De productie werd geregisseerd door Joe Mantello en choreografie werd verzorgd door Christopher Gattelli.

We gaan terug in de tijd naar 1963, de Vietnamoorlog is in volle gang. In hartje San Francisco trekt een groep jonge mariniers eropuit voor een avond vol plezier voordat ze worden uitgezonden. Maar dit is geen gewone avond uit. Ze nemen deel aan een bizarre traditie die bekendstaat als de 'dogfight,' een meedogenloze wedstrijd om de lelijkste date te vinden voor een exclusief feest.

In zijn zoektocht ontmoet Eddie Birdlace, een zelfverzekerde en charismatische marinier, Rose Fenny, een verlegen en bescheiden serveerster. Eddie slaagt erin Rose te strikken voor de dogfight, zich niet bewust van de diepgaande impact die deze ontmoeting op beiden zal hebben.

Terwijl de avond vordert, ontstaat er een onverwachte band tussen Eddie en Rose, waarbij Eddie een andere kant van zichzelf én van Rose ontdekt. Schuldgevoel en spijt beginnen aan hem te knagen wanneer hij de moraliteit van het spel en de keuzes die hij heeft gemaakt, in twijfel trekt.

Dogfight is een musical die de essentie van een tijdperk vastlegt en tijdloze lessen over schoonheidsnormen, oorlog en de impact ervan, genderdynamiek en maatschappelijke verwachtingen belicht en je meeneemt op een reis vol emoties. Onder begeleiding van heerlijke muziek aanschouw je de transformatie van een jonge marinier terwijl hij worstelt met zijn eigen kwetsbaarheden. 

ruud van overdijk groot.png

REGISSEUR

RUUD VAN OVERDIJK

daanachterberg-groot.jpg

MUZIKAAL LEIDER

DAAN ACHTERBERG

melissazijsling-groot.jpg

CHOREOGRAAF /
REGIE ASSISTENT

MELISSA ZIJSLING

Dogfight is een MAE NEXT productie. Dit type productie dient als stepping stone voor (opkomend) musicaltalent. Deze productie is professioneler van aard en verbindt professionele spelers en creatives aan getalenteerde amateurs. Voor NEXT producties worden audities eerst intern uitgezet in het MAE netwerk, alvorens openbare audities worden aangekondigd.

bottom of page