top of page
bare banner website.jpg

BARE: A POP OPERA

We volgen de levens van de eindexamenleerlingen op de katholieke kostschool St. Caecilia. Centraal staan Peter en Jason, hun verborgen homoseksuele relatie en de druk die ze voelen vanwege de verwachtingen van hun omgeving. Ze moeten hun liefde geheim houden, wat leidt tot gevoelens van angst, schaamte en isolatie. Daarnaast worden ze geconfronteerd met de strikte religieuze opvattingen van de school, die hun ware zelf onderdrukt. Terwijl de groep probeert een productie van Romeo en Julia op te zetten, laaien de spanningen op, begint iedereen aan zichzelf te twijfelen en lijkt Gods pad moeilijker te vinden dan ooit.

ACHTERGROND

Bare: A Pop Opera is een meeslepende musical die de thema's verboden liefde, religie, seksualiteit en zelfacceptatie verkent. Door middel van krachtige muziek en aangrijpende teksten confronteert Bare: A Pop Opera het publiek met de uitdagingen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen bij het vormen van hun identiteit en het navigeren door sociale verwachtingen. Het verhaal en de personages dagen de toeschouwers uit om na te denken over hun eigen overtuigingen, vooroordelen en de impact die ze kunnen hebben op het leven van anderen.

De musical werd voor het eerst opgevoerd in 2000 en heeft sindsdien wereldwijd verschillende producties gehad. Het heeft een toegewijde fanbase verworven en wordt geprezen om zijn eerlijke en openhartige benadering van moeilijke onderwerpen. Bare: A Pop Opera is een oproep tot empathie, begrip en verandering. Het moedigt het publiek aan om open te staan voor verschillende perspectieven en een inclusieve dialoog te voeren over seksualiteit, religie en de zoektocht naar zelfacceptatie. Daardoor is Bare: A Pop Opera niet alleen een boeiende theaterervaring, maar ook een krachtige stimulans voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin dialoog en begrip centraal staan.

PRODUCTIE

Bare: A Pop Opera is een Nederlandstalige uitvoering. Na de overweldigende reacties op de voorstelling van 3 en 4 juni 2023 in de Gelderlandfabriek is besloten om Bare: A Pop Opera in 2024 in reprise te laten gaan in de PKN Buurtkerk te Noordwijk.

PKN BUURTKERK, NOORDWIJK 1 - 2 JUNI 2024

Predikant Axel Wicke (Protestantse Kerk Nederland) zat in het publiek tijdens de voorstellingen van Bare: A Pop Opera in 2023. Hij is zeer betrokken bij de thematiek van het stuk en zei ons na afloop direct: "Ik wil deze voorstelling in mijn kerk." Één jaar later gaat precies dat gebeuren. De PKN Buurtkerk is een unieke plek om dit bijzondere stuk te kunnen aanschouwen!

CAST

CAST ROMEO

Peter: Rolando Sanabria Mongelos
Jason: Jarmo van Zantwijk
Nadia: Marije Slingerland
Ivy: Sarah Idrissi Sbai
Matt: Mike Kross
Tanya: Sydney Kuipers

Lucas: Rashid Dijks
Zuster Chantelle: Cherry Bakarbessy
Priester: Sven Bäcker

Claire: Daphne Groot / Samantha Braat*

Kyra: Eveline van Grootel

Zach: Tim Polder

Adam: Vincent van Eekelen

Diane: Melissa Zijsling

Rory: Daniëlle Kosterman

CAST JULIA

Peter: Rolando Sanabria Mongelos
Jason: Jarmo van Zantwijk
Nadia: Marije Slingerland
Ivy: Melissa Zijsling
Matt: Mike Kross
Tanya: Sydney Kuipers

Lucas: Rashid Dijks
Zuster Chantelle: Yvette Elonda
Priester: Sven Bäcker

Claire: Daphne Groot / Samantha Braat*

Kyra: Alcina Summers

Zach: Tim Polder

Adam: Vincent van Eekelen

Diane: Eveline van Grootel

Rory: Daniëlle Kosterman

* Daphne Groot zal de rol van Claire op 1 juni vertolken. Samantha Braat vertolkt de rol van Claure op 2 juni.

1 juni 2024

Noordwijk 13:00 - 16:00

1 juni 2024

Noordwijk 19:00 - 22:00

2 juni 2024

Noordwijk 12:00 - 15:00

2 juni 2024

Noordwijk 17:00 - 20:00

Speeldata en Tickets:

bottom of page