top of page
Church Windows

De coming-of-age rockmusical Bare: A Pop Opera gaat in reprise! Na de overweldigende reacties op de voorstellingen van 3 en 4 juni 2023 in de Gelderlandfabriek te Culemborg, verplaatst de productie zich naar een andere locatie! Binnenkort meer informatie.

​​

Bare: A Pop Opera is een rockmusical geschreven door Jon Hartmere en Damon Intrabartolo met de Nederlandse vertaling van Toine Paauwe. Het bevat ook een eigentijdse pop/rock-muziekscore die bijdraagt aan de emotionele intensiteit van het verhaal.

De musical werd voor het eerst opgevoerd in 2000 en heeft sindsdien wereldwijd verschillende producties gehad. Het heeft een toegewijde fanbase verworven en wordt geprezen om zijn eerlijke en openhartige benadering van moeilijke onderwerpen.

Bare: A Pop Opera is een meeslepende musical die de thema's verboden liefde, religie, seksualiteit en zelfacceptatie verkent. We volgen de levens van de eindexamenleerlingen op de katholieke kostschool St. Caecilia. Centraal staan Peter en Jason, hun verborgen homoseksuele relatie en de druk die ze voelen vanwege de verwachtingen van hun omgeving. Ze moeten hun liefde in het geheim houden, wat leidt tot gevoelens van angst, schaamte en isolatie. Daarnaast worden ze geconfronteerd met de strikte religieuze opvattingen van de school, die hun ware zelf onderdrukt. Terwijl de groep probeert een productie van Romeo en Julia op te zetten, laaien de spanningen op, begint iedereen aan zichzelf te twijfelen en lijkt Gods pad moeilijker te vinden dan ooit.

Door middel van krachtige muziek en aangrijpende teksten confronteert Bare: A Pop Opera het publiek met de uitdagingen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen bij het vormen van hun identiteit en het navigeren door sociale verwachtingen. Het verhaal en de personages dagen de toeschouwers uit om na te denken over hun eigen overtuigingen, vooroordelen en de impact die ze kunnen hebben op het leven van anderen.

Bare: A Pop Opera is een oproep tot empathie, begrip en verandering. Het moedigt het publiek aan om open te staan voor verschillende perspectieven en een inclusieve dialoog te voeren over seksualiteit, religie en de zoektocht naar zelfacceptatie.  Daardoor is Bare: A Pop Opera niet alleen een boeiende theaterervaring, maar ook een krachtige stimulans voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin dialoog en begrip centraal staan.

Een groot aantal van onze rollen zijn dubbel gecast. Dit betekent dat onze spelers niet elke voorstelling spelen of een andere rol vervullen. Houdt daar bij het kopen van kaartjes rekening mee als voor een specifiek persoon komt kijken!

rolando thumb_edited.jpg

Peter

Rolando Sanabria Mongelos

jarmo thumb_edited_edited.jpg

Jason

Jarmo van Zantwijk

melissa thumb_edited.jpg

Ivy

Melissa Zijsling

sarah thumb_edited.jpg

Ivy

Sarah Idrissi Sbai

marije thumb_edited.jpg

Nadia

Marije Slingerland

naomi thumb_edited_edited.jpg

Nadia

Naomi van Nieuwenhuizen

mike thumb_edited.jpg

Matt

Mike Kross

twan thumb_edited.jpg

Matt / Zach

Twan Hamelink

matthijs thumb_edited.jpg

Lucas

Matthijs Janssen

sydney thumb_edited.jpg

Tanya / Rory

Sydney Kuipers

kiek thumb_edited.jpg

Tanya / Rory

Kiek Prins

eveline thumb_edited.jpg

Diane / Kyra

Eveline van Grootel

kim thumb_edited.jpg

Diane / Kyra

Kim Matthieu

vincent thumb_edited.jpg

Adam

Vincent van Eekelen

headshot bart_edited.jpg

Zach

Bart van Belois

sven thumb_edited.jpg

Priester

Sven Bäcker

headshot yvette_edited.jpg

Zuster Chantelle

Yvette Elonda

headshot cherry_edited.jpg

Zuster Chantelle

Cherry Bakarbessy

headshot daphne_edited_edited.jpg

Claire

Daphne Groot

Bare: A Pop Opera is mede mogelijk gemaakt door:

bottom of page